У Сватовому презентовано міні-експозицію Руслана Теліпського

Міні-експозицію під назвою «Монументальна Шевченкіана» в рамках  проекту «205 Кобзаревих світлиць», який започаткував український громадський діяч, шевченкознавець Руслан Теліпський, презентовано 15 березня  в Сватівській районній бібліотеці ім. Т.Полякова.

Мета проекту - популяризація Кобзаря, передусім, серед юного покоління та ознайомлення з унікальною монументальною спадщиною великого поета,  сприяння створенню в навчальних  та культурних закладах країни і світу  міні-експозицій шевченківських пам’ятників.

На заході були присутні заступник голови райдержадміністрації Ганна Лемешко, начальник відділу культури райдержадміністрації Кристина Бойкова, керівники підприємств, установ та організацій, шкільна молодь та мешканці району.

Руслан Теліпський відвідав та сфотографував понад 1200 пам’ятників Кобзарю на чотирьох континентах, у більш як 25 країнах світу (в тому числі на Сватівщині). Провів понад 50 персональних фотовиставок та лекцій за кордоном, пройшов пішки понад тисячу кілометрів шевченковими місцями до Канева.

Як переконався кожен, хто прийшов на захід, дослідження Руслана просякнуті глибоким змістом. У своїй фотовиставці він не лише демонструє найоригінальніші монументи Великому Тарасові в світі, але й розкриває причинні зв’язки їх територіального поширення, вказуючи на велику роль діаспори в їх встановленні.

Протягом березня такі ж експозиції буде презентовано у Сватівській загальноосвітній школі I-III ст. №1 та у навчально-виховному комплексі «Свистунівська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад».

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *